Laiva-Apteekki

Apteekistamme voi tilata laiva-apteekin tarkastuksen pienille kotimaanliikenteessä sekä isoille kansainvälisillä vesillä kulkeville aluksille. Laiva-apteekin tarkastuksen suorittaa aina Suomessa laillistettu proviisori. Myös pienemmät tarviketäydennykset onnistuvat kauttamme vuositarkastusten välillä. 

Toukokuussa 2015 astui voimaan uusi laki (584/2015) ja asetus (589/2015) laiva-apteekista, joissa alukset luokitellaan neljään alusluokkaan (A-D). Aikaisemman Merenkulkuhallituksen ohjeen mukaiset lääke- ja tarvikelistat on säädöksissä päivitetty ja lainsäädäntöön on lisätty vaarallisia aineita kuljettaville aluksille oma vaatimusosionsa.

Laiva-apteekin tarkastuksen suorittaa aina Suomessa laillistettu proviisori. Myös pienemmät laiva-apteekin tarviketäydennykset onnistuvat kauttamme laiva-apteekkivuositarkastusten välillä

Palveluumme kuuluu myös tarkistuksessa löydettyjen vanhojen lääkkeiden hävitys ilman lisäkustannuksia.

Hinnasto 2022:

Matkakorvaus 1,36 € / km matka-aika apteekilta alukselle veloitetaan tarkastustaksan mukaisesti.

Laiva-apteekin tarkastus (proviisori) 55 € /h pyöristetään ylöspäin lähimpään puoleen tuntiin

Minimiveloitus alusluokan mukaan:

  • Alusluokka A ja B  3 h
  • Alusluokka C  2.5 h
  • Alusluokka D  1 h

Kaikki ylläolevat hinnat ovat ilman arvonlisäveroa (ALV 0%). Vaihtokelpoisten lääkkeiden kohdalla valinta tehdään hinnan ja valmisteen kestoajan perusteella asiakkaan etua ajatellen.