Apteekki­palvelut

Lääkeneuvonta

Farmaseuttinen henkilökuntamme neuvoo Sinua mielellään kaikissa lääkkeisiin, lääkehoitoon ja terveyteen liittyvissä asioissa. 

Keskustelemme mielellämme kanssasi mm. lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä, lääkevaihdosta ja Kela-korvauksista. Meiltä löytyy myös monia neuvoja erilaisten sairauksien ennaltaehkäisyyn ja lääkkeettömään hoitoon. Laajasta apuvälinevalikoimastamme löytyy lääkehoidon onnistumista ja arkielämää helpottavia ratkaisuja. Reseptilääkkeiden toimituksen yhteydessä tarkistamme apteekistamme hankkimiesi reseptilääkkeiden yhteisvaikutukset. 

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Onko Sinulla käytössä useita lääkkeitä? Haluaisitko varmistua siitä, että lääkkeesi soveltuvat käytettäviksi yhdessä, ja että lääkityksesi ottoajankohdat ovat parhaat mahdolliset? 

Lääkityksen tarkistuksessa proviisori tai farmaseutti käy lääkityksesi läpi tarkistaen sen mahdolliset yhteisvaikutukset, ottoajankohdat, ja mahdolliset lääkityksen haitat. Kun tarkistus on tehty, Sinulla on mahdollisuus keskustella rauhassa lääkitykseesi liittyvistä kysymyksistä ja saada mukaasi tarkistusraportti, sekä hyviä neuvoja myös mahdollisista lääkkeettömistä hoitomuodoista. Kysy lisää proviisoriltamme!

Lääkityksen tarkistus - Paraisten Apteekki

Lääkehoidon arviointi

Huolestuttaako lääkkeiden suuri määrä sekä mahdolliset haitta- ja yhteisvaikutukset?

Lääkehoidon arvioinnissa tarkistetaan, että käyttämäsi lääkkeet sopivat järkevästi yhteen, vastaavuus hoitosuosituksiin sekä annosten vastaavuus ikä ja munuaisten toiminta huomioiden. Samalla huomioidaan mahdolliset päällekkäisyydet sekä yhteisvaikutukset ja varmistetaan lääkkeenottotekniikka ja ottoajankohdat. Palvelu sisältää alkuhaastattelun, lääkityksen arvioinnin sekä kirjallisen raportin muutosehdotuksineen, jonka voit esittää lääkärille.

Koneellinen annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu parantaa lääkehoidon turvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista ja säästää lääkekuluissa. Lääkkeiden annosjakelupalvelu sopii henkilöille, joilla on paljon lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden annostelussa.

Koneelliseen annosjakelupalveluun kuuluvien asiakkaiden säännöllisesti otettavat tabletit ja kapselit jaellaan valmiisiin annospusseihin. Pussit toimitetaan asiakkaille kahden viikon erissä ja niiden mukana tulee ajan tasalla oleva lääkityskortti. Lisätietoja löydät hinnastosta sekä www.pharmac.fi

Apteekin palvelut matkailijalle

Autamme mielellämme, olipa kyse matka-apteekista tai matkalle tarvittavista dokumenteista. Muistathan, että jokaisen maan vaatimukset todistusta edellyttävistä lääkevalmisteista vaihtelevat. Tarkemmat tiedot maakohtaisista rajoituksista saa kohdemaan edustustosta tai lähetystöstä. 

Matkalle suunnatessa kannattaa mukaan varata ainakin reseptinkopiot. Sellaiset on mahdollista tulostaa mukaan apteekilta (ks. hinnasto / Tulosteet).

Tiettyihin maihin matkatessa tarvitaan mukaan myös tarkempi todistus, eli Schengen todistus. Se tarvitaan mukaan silloin, jos mukana on huumaavia, psykotrooppista ainetta sisältäviä, tai pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia aineita sisältäviä lääkkeitä. Todistus voidaan antaa apteekista, josta lääke on toimitettu, ja se on voimassa 30 vuorokautta kirjoittamispäivämäärästä alkaen. Varaathan todistuksen kirjoittamista varten lääkepakkauksen, passin, sekä lääkettä koskevan lääkemääräyksen

Schengen-maita ovat: Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi. 

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Lääkekuljetus lähialueille

Apteekkipalvelu Seniorituvalla:

Toimitamme asiakkaiden puhelimitse tilaamat lääkkeet veloituksetta kerran viikossa (keskiviikkoisin) Seniorituvalle. Lisätietoja saat apteekistamme tai Seniorituvalta. 

Lääkkeiden kotiinkuljetus: 

Tarvittaessa lääkkeet kuljetetaan myös lähialueilla (max. 10 km) kotiovelle, mikäli et itse pääse asioimaan apteekkiin. Palvelu on maksullinen.

Lääkkeiden hävittäminen

Tarkista lääkekaappisi säännöllisesti ja poista sieltä vanhentuneet tai käyttämättömät lääkkeet. 

Lääkkeet ovat ongelmajätettä, eivätkä ne kuulu sekajätteen joukkoon tai viemäriin. Ympäristöön joutuessaan ne voivat vaikuttaa maaperän ja vesien mikrobilajistoon tai eläin- ja kasvikuntaan. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin, jossa ne lajitellaan edelleen hävitettäväksi. 

Noudata seuraavia ohjeita:

Palauta lääkkeet apteekkiin alkuperäispakkauksissaan, mutta poista tietosuojasi vuoksi reseptilääkkeen ohjeliuska. Varmista, etteivät nestemäiset lääkepakkaukset vuoda.
Palauta jodipitoiset tuotteet alkuperäispakkauksissaan erillään muista lääkkeistä (Betadine, Jodix, Iodosorb). 
Palauta elohopeakuumemittarit, neulat ja ruiskut erillään muusta lääkejätteestä. Neulat on hyvä pakata esimerkiksi läpäisemättömään muovipulloon tai lasipurkkiin.

Laiva-Apteekki

Apteekistamme voi tilata laiva-apteekin tarkastuksen pienille kotimaanliikenteessä sekä isoille kansainvälisillä vesillä kulkeville aluksille. Laiva-apteekin tarkastuksen suorittaa aina Suomessa laillistettu proviisori. Myös pienemmät tarviketäydennykset onnistuvat kauttamme vuositarkastusten välillä. 

Toukokuussa 2015 astui voimaan uusi laki (584/2015) ja asetus (589/2015) laiva-apteekista, joissa alukset luokitellaan neljään alusluokkaan (A-D). Aikaisemman Merenkulkuhallituksen ohjeen mukaiset lääke- ja tarvikelistat on säädöksissä päivitetty ja lainsäädäntöön on lisätty vaarallisia aineita kuljettaville aluksille oma vaatimusosionsa.

Laiva-apteekin tarkastuksen suorittaa aina Suomessa laillistettu proviisori. Myös pienemmät laiva-apteekin tarviketäydennykset onnistuvat kauttamme laiva-apteekkivuositarkastusten välillä

Palveluumme kuuluu myös tarkistuksessa löydettyjen vanhojen lääkkeiden hävitys ilman lisäkustannuksia.

Hinnasto 2022:

Matkakorvaus 1,36 € / km matka-aika apteekilta alukselle veloitetaan tarkastustaksan mukaisesti.

Laiva-apteekin tarkastus (proviisori) 55 € /h pyöristetään ylöspäin lähimpään puoleen tuntiin

Minimiveloitus alusluokan mukaan:

  • Alusluokka A ja B  3 h
  • Alusluokka C  2.5 h
  • Alusluokka D  1 h

Kaikki ylläolevat hinnat ovat ilman arvonlisäveroa (ALV 0%). Vaihtokelpoisten lääkkeiden kohdalla valinta tehdään hinnan ja valmisteen kestoajan perusteella asiakkaan etua ajatellen.

Korvien rei'itys

Meillä voit rei'ittää korvasi turvallisesti, ilman allergiariskiä. Käytämme lävistykseen lääkinnällisestä muovista ja täysin nikkelittömästä metallista valmistettuja, steriilejä koruja. Rei'itys tapahtuu rauhallisessa tilassa. Alle 18 -vuotiaat tarvitsevat huoltajan kirjallisen suostumuksen korvien rei'itykseen. Korvien lävistys onnistuu varmimmin ajanvarauksella, toisinaan voit päästä rei'itykseen jopa samantien kosmetologimme ollessa paikalla.